Oavsett hur många medarbetare ditt företag har märker du snabbt på din resa som företagsledare att det är otroligt viktigt att rätt sak blir gjord i rätt tid, och av rätt person. Att ha ett fungerande schemasystem för företagets arbetsuppgifter är A och O för ett organiserat och framgångsrikt företagande.

Kanske var långa kvällar av schemaläggning inte något du såg framför dig när du satte upp en vision för ditt företagande. Men skaffar du dig rätt verktyg istället för att sitta och planera ditt kontors förehavanden manuellt kan du frigöra en hel del tid för att ägna dig åt det som är din kärnverksamhet.Även på det stadium när ditt företag bara bestod av en enda person, dig själv, var det viktigt att hålla koll på att du fick dina uppgifter gjorda. Kanske räckte det då med ett kollegieblock och pennor i olika färger för att sätta upp ditt eget schema? När du expanderar din verksamhet är detta inte längre tillräckligt. Och även om du till och med kan anställa någon att ansvara för schemaläggningen i företaget, kommer vederbörande behöva rätt programvara för att göra sitt jobb.

Expandera och utveckla

Ett enmansföretag har sina begränsningar. Att arbeta för sig själv är bekvämt på många sätt, men du är hela tiden begränsad till din egen arbetstid och ork för att företaget ska röra sig framåt. Det är konkret sett en omöjlighet att ensam driva ett bolag med ambitioner om tillväxt och vinstmarginaler.

Att tänka på i din rekryteringsprocess är att inte anställa kompetens du redan har. Som småföretagare är detta extra viktigt när du ska våga ta steget att expandera din personalstyrka. Är du själv ett proffs på content och design är det inte framför allt en kreatör du ska anställa till ditt bloggföretag, utan snarare en administratör – och tvärtom!

Bloggare och företagsledare

Influencern Bianca Ingrosso är ett bra exempel på någon som lyckats lyfta sin verksamhet till höga höjder med hjälp av en organiserad företagsstruktur. Ingrosso har genom hårt arbete expanderat sin verksamhet med bland annat produktutveckling i sminkmärket Caias regi, och det har minst sagt betalat sig. Ingrossos företag Sammy Holding gjorde under 2020 en vinst på 202 miljoner kronor.

Ingrossos nära medarbetare, särskilt assistenten Lovisa Worge, har själva blivit namnkunniga yrkespersoner i näringslivet och synliggjort betydelsen av att ha ett professionellt team bakom sig som framgångsrik bloggare.

Stäng meny