För att kunna livnära sig på sin blogg behöver det trilla in inkomster och en stor del kommer från reklam. Att marknadsföra andra företags produkter eller tjänster är en form av reklam och det kan komma att bli din största inkomstkälla – och vi berättar hur. 

När du börjar få trafik till din plattform kan du börja tjäna pengar. Samarbeten väljer många influencers och kända bloggare att ha för att marknadsföra ett företags produkter. Om din blogg har många besökare kan företag komma till dig och efterfråga ett samarbete, men kanske inte exakt det du önskat. Om du ännu inte har mycket trafik kanske du inte heller har lika stora möjligheter.  Du kan alltid försöka ta kontakt med ett företag själv som du gillar för att landa det samarbete du drömt om

Våga, våga, våga! 

Företag kan fråga dig och du kan även fråga företag om samarbeten. Dessutom finns det verksamheter som arbetar med att koppla ihop influencers med företag som önskar influencer marketing. Hör av dig till ett av dessa företag för att be dem försöka hitta samarbeten som passar dig. Våga annars höra av dig direkt till företaget du vill arbeta med.

När du får erbjudanden, se över om dem verkligen är något du tycker om. Dina läsare på bloggen ser upp till dig och därför är det viktigt att prata gott om saker som verkligen är av kvalité och som du själv rekommenderar. Om du vet att det är en dålig produkt eller tjänst du säger är bra kan det drabba dig negativt i längden. Våga säga nej till samarbeten du inte kan stå för. 

Ibland kan företag komma med skamförslag, därför är det viktigt att förstå ditt egna värde. Våga ta betalt för samarbeten för det är ditt jobb och du försöker livnära dig på bloggen. Det är viktigt att se ditt värde i den plattform du byggt upp och det är reklamplats ett företag vill köpa för att synas hos dig. Du ska därför aldrig ge bort samarbeten, våga hellre säga nej.

Stäng meny