Många drömmer om att bli en stor profil inom nöjesvärlden och ett sätt att göra detta på är att starta en blogg. Vad ska du skriva om och hur ska du gå tillväga för att locka läsare? Vi guidar dig.

Att skriva dagbok på internet i form av en blogg väljer många att göra för att bygga sitt egna namn till ett varumärke. När många startar sin blogg är förväntningarna skyhöga, men en stor och framgångsrik blogg byggs inte på en dag och det är viktigt att komma ihåg när du sätter igång. Största delen av bloggande bygger på det innehåll du publicerar i bloggen och det är viktigt att det är intressant för både dig och din publik. 

Locka läsare med ditt innehåll

För att lyckas som bloggare behöver du locka många besökare till just din blogg och detta gör du delvis med bra innehåll. Börja tänk på vad det är du vill skriva om och vilka du vill rikta dig till för att kunna nischa din blogg i rätt riktning. Om du inte gillar att skriva kommer detta speglas i dina texter och få kommer tycka det är intressant. Genom att skriva om saker du älskar kommer även detta reflekteras och fler kommer vilja läsa. Om du redan har trafik till din blogg, börja analysera vilka dessa är. Hur gamla är dem och vad gillar dem att läsa om?

När du kommit underfund med vad du vill skriva om ska du börja visa dig i sociala medier för att locka potentiella läsare. Skaffa exempelvis ett Instagramkonto där du kan göra reklam för dina blogginlägg och bjuda in till din vardag. Genom sociala medier kan du dessutom interagera med dina läsare för att göra ditt varumärke mer personligt. 

Med tiden kommer du märka skillnad på trafiken till din blogg om du gjort ett bra arbete. Vem vet, du kanske snart syns på topplistorna?

Stäng meny