Många influencers som börjar synas för sitt bloggande brukar ta steget vidare i ett senare skede och starta en webbshop. Det kan röra sig om att sälja ett sminkmärke, kläder eller något annat relevant, kanske om det de just bloggar mest om. Dock gäller det att investera i ett bra CPQ-system och mer om det kan du läsa nedan.

Hur påverkas affärerna? Har du koll på dina kunder? Hur fungerar prissättningen? Detta är bara några av många frågor att ställa sig när du äger en webbshop och håller på med e-handel. Med ChessITs CPQ får du inte bara mer överblick, du arbetar bättre också och får bättre lönsamhet. Ta kontrollen med CPQ!

Vad är CPQ?

När du tar in ordrar från kunder behöver du hålla reda på väldigt mycket information. Betalningar, produktbeställningar, konverteringar, priser och tidigare köpta produkter eller tjänster. All denna data och information kan verka som en dimma och därför behöver du ett bra datasystem som organiserar och håller reda på allt åt dig så att du med ett enda klick får tillgång till informationen snabbt och smidigt.

Med ett CPQ kan du också ta reda på hur saker och ting förändras om du själv gör förändringar, såsom att lägga in rabatter och kampanjer. Märker du någon skillnad i köpbeteende och på vilket sätt?

CPQ är också bra eftersom det kan synkas med andra system så att ditt dagliga arbete underlättas. För en influencer som kanske inte är så van att arbeta med denna typ av system, kan det behövas en person som sköter jobbet åt dig, men å andra sidan är dagens CPQ så enkla och användarvänliga att vem som helst kan lära sig dem på nolltid. Investera i ett ordentligt CPQ och skippa all oro och alla problem som avsaknad av systemet kan innebära.

Stäng meny