Januari är månaden som symboliserar en nystart. När de anställda är tillbaka från julledigheten är det dags att blicka framåt och sätta igång med det nya året. En välplanerad kick-off med inspirerande föreläsare är ett bra sätt att kicka igång motivationen inom företaget.

December är en månad full av deadlines, julfester och avslut. Året ska summeras och uppgifter ska hinnas klart innan det nya året börjar. Om december är månaden för summering och avslut så är januari månaden för nystart och målsättning. Därför är det extra bra att planera in företagets kick-off i januari för att starta året på bästa sätt. Här hittar du de bästa tipsen på hur du fixar en bra kick-off i början av året.

Anlita en inspirerande föreläsare

Börja året med en rejäl dos inspiration. Anlita en inspirerande föreläsare som Gunnel Ryner för att ge de anställda den bästa möjliga starten på året. Gunnel Ryner kan anlitas för inspirationsföreläsningar, utbildningar & workshops inom en rad olika teman, exemeplvis:

  • Arbetsglädje
  • Ledarskap & Samarbete
  • Mål & Motivation
  • Förändring
  • Lösningsfokus
  • Kommunikation
  • Styrkebaserad utveckling

Gunnel Ryners föreläsningar karaktäriseras av att de är entusiasmerande och roliga, samtidigt som deltagarna får med sig något som de kan ha direkt nytta av i sin vardag. Hennes inspirationsföreläsningar har alltid ett tydligt budskap och kunskapsinnehåll, baserat på forskning, som kommuniceras på ett lättsamt och fartfyllt sätt med mycket energi. Hon kan anlitas för föreläsningar på plats och digitalt. Självklart kan föreläsningen anpassas efter kick-offens specifika behov.

Planera in aktiviteter

Att anordna en mini-konferens eller kick-off har många fördelar. Dels ökar de motivationen bland de anställda, men det är även en lättsamt sätt att samlas efter ledigheten. Att ha en dag med föreläsningar och aktiviteter kan öka trivseln på arbetsplatsen. Det är ditt ansvar som arbetsgivare att skapa en trivsam arbetsplats. Under kick-offen skapas en bra grund för kommunikation, teambuilding, vänskap och utveckling. Planera in aktiviteter som ökar trivseln, exempelvis samarbetsövningar och trevliga måltider ihop. Det är viktigt att arbeta aktivt för att skapa en känsla av tillhörighet bland medarbetarna. Kombinera gärna tillit- och samarbetsövningar med lättsamma, underhållande aktiviteter.

Se till att det finns god fika

Mellan inspirerande föreläsningar och aktiviteter är det viktigt att koppla av tillsammans. Planera in många kaffepauser under kick-offen. Svenskar älskar att fika, även med kollegor. En god kopp kaffe med något sött ger energi och höjer humöret under kick-offen. Dessutom är det ett bra tillfälle för deltagarna att diskutera aktiviteterna och reflektera över vad de lärt sig. Framför allt är det en möjlighet för informella samtal vilket är viktigt för att de anställda ska lära känna varandra bättre. Bra sammanhållning på arbetsplatsen skapar förutsättningar för förbättrat samarbete under kommande år. Se därför till att bjuda på god fika under kick-offen.

Runda av med en god middag och fest

Efter en lärorik dag kan det vara kul att låta deltagarna släppa loss. Bjud på en god middag under avslappnande former. Kanske är det även kul att anordna fest för hela företaget eller gruppen? Det är dock viktigt att se till att alla trivs på festen. För mycket dricka eller dålig planering kan skapa en misslyckad företagsfest. I så fall är det bättre att hålla sig enbart till inspirerande aktiviter och trevliga måltider.

Stäng meny