Det finns många fördelar med att skicka ut nyhetsbrev till dina kunder: du bygger en långsiktigt relation, kan snabbt få ut erbjudanden och kommer i det långa loppet att sälja mer. För att lyckas med nyhetsbreven måste de vara professionella och ha ett mervärde för dina kunder.

Ett bra nyhetsbrev gagnar både dig och dina kunder. Förslagsvis skickar du individualiserade brev som utgår från kundernas tidigare köpvanor, ålder, livssituation, boendeort och intressen genom att använda Rules plattform för professionella nyhetsbrev. Då skapar du enkelt mejl i snygg och genomtänkt layout och kan med några klick se till att rätt person får rätt erbjudanden i nyhetsbrevet. Så att dina utskick alltid känns aktuella och intressanta för dina kunder. Gå in på Rule för att gratis testa att skapa nyhetsbrev som kommer hjälpa ditt företag att växa. Du kommer snabbt att se resultat.

Fördelar med nyhetsbrev

Idag erbjuder de flesta företag nyhetsbrev. Om du driver en väldigt webbaserat företag är ett nyhetsbrev ett måste, men även butiker och vissa produktionsföretag har nytta av att regelbundet skicka ut nyhetsbrev. Dock kan det skilja åt hur ofta du ska skicka ut nyhetsbrev beroende på vilken bransch du är i. Ju mer vardagshandel, som en webbshop som säljer kläder och sportartiklar, desto fler nyhetsbrev. Driver du däremot en revisionsbyrå är det klokare att bara skicka ut ett mejl en gång i månaden eller kvartalet.

Som företagare räcker det dock inte med att bara skicka ut ett nyhetsbrev. Allt som du gör online måste ha ett syfte. Annars kommer det inte att konvertera i försäljningar. Det är inte själva mejlet eller informationen som hjälper dig att växa, utan själva kommunikationsstilen och innehållet. Dina nyhetsbrev ska vara:
• professionella
• alltid ha bra erbjudanden
• individualiserade

Då blir det intressant för kunden att läsa ditt nyhetsbrev.

Få kunder att prenumerera på ditt nyhetsbrev

Förutom att skapa riktigt snygga och intressanta nyhetsbrev att skicka ut, så måste du få kunderna att signa upp sig för brevet. Det smartaste sättet är genom att erbjuda kunden något i gengäld. Det finns en orsak att företag som HM alltid erbjuder en viss procent i rabatt till kunder som skriver upp sig för deras nyhetsbrev. Det finns få saker som är så intressanta för dina kunder som att kunna spara eller tjäna pengar. Förutom att erbjuda fri frakt och nedsatt pris på en tjänst eller vara, så kan du också erbjuda en digital produkt. Under flera år har många företag erbjudit en e-bok, men det fungerar inte lika bra idag. Har du ett tjänsteföretag som vänder sig till andra företagare kan du erbjuda en onlineprodukt som de omgående kan ladda ner, som till exempel en kurs med riktigt bra kunskap.

Rätt innehåll i nyhetsbrevet

Vad vill då dina kunder få läsa om i nyhetsbrevet? Jo, de vill snabbt se (visuellt med bild) och läsa om produkter och tjänster som löser deras problem. Du har en webbshop som säljer djursaker, då är väldesignade inredningsartiklar för olika djur en lösning för djurägare som vill hitta snygga sängar, mattor och matskålar till sina fyrbenta vänner. När du använder Rules tjänster får du hjälp att individualisera dina erbjudanden: hundägare får erbjudanden om hundmatskålar, medan kattägare ser erbjudanden som klösträd.

Stäng meny