När du går från att ha bloggen som en hobby till att driva den professionellt kommer det tillfällen det inte är lika kul att skriva innehåll som tidigare. I vissa tider kan det därför kännas stressigt och svårt, vilket gör att det krävs mer planering och strategi. 

Kreativt skrivande är inte alltid en dans på rosor, det tar tid och går inte alltid att göra på löpande band. Ofta är det mycket innehåll som måste produceras på kort tid och det kan därför upplevas stressigt. Det är viktigt att veta vad som får dina läsare intresserade och vad som gör att dem vill komma tillbaka och därför ska du få bra planeringstips som hjälper dig att ta ditt innehåll till nästa nivå. 

Känn din publik och ge det tid

Börja med att analysera publiken på din blogg och vad de gillar, på så sätt kan du lägga upp en strategi över vad du behöver producera för att behålla och locka nya läsare. Försök få publiken att interagera för att se vad de föredrar för inlägg. På så sätt kan du planera vad du behöver och vill skriva för texter. Såklart ska du även testa nya saker vartefter, men det är bra att ha några inlägg du är säker på och andra som är nya och testas. 

Se till att ge skapandet av innehåll tid. Om du stressar din kreativa process blir arbetet slarvigt gjort och mycket av din personlighet speglas inte i innehållet. Se därför tid att planera in när du ska skapa innehåll och skapa gärna lite innehåll i förväg, ifall du känner en dag att du inte har kreativiteten med dig. Genom att planera kan du även göra innehåll i förväg ifall du vet att en stressig period väntar.

Stäng meny