Som företagare är det inte alltid helt lätt att få uppmärksamhet. Idag slåss många som ingår i samma bransch om kunderna. Det är därför viktigt att du som driver ett företag är smart när det gäller marknadsföring.

Bild på en företagsmässaIdag kan man marknadsföra sig på många olika sätt, men något som varit populärt länge är att stå på mässor. Det gäller dock att du sticker ut när du väl befinner dig på mässan, annars är det lätt att du försvinner i mängden.

Hur sticka ut på mässan?

Innan du åker på en mässa är det viktigt att du förbereder dig noga. Se till exempel till att skaffa ett broschyrställ till mässor så att dina besökare lätt kan få tillgång till din information på ett enkelt sätt. Du bör också se till att din monter är tilltalande. Kanske kan du investera i saker med tryck som du kan ge bort relaterade till företaget? Du bör också satsa på att stå på en mässa som är relaterad till din bransch. Idag finns mängder av mässor, till exempel inom livsmedel och restaurang, ekonomi, hälsa och mycket mer.

Fördelar med mässor

Idag satsar många svenska företag på att enbart marknadsföra sig digitalt, något som kan vara ett misstag. Så här säger marknadsföringsforskarna Johan Anselmsson och Burak Tunca:

”I dag är det digital reklam som dominerar över mer konventionell reklam i svensk radio, tv, tidningar och på skyltar. Men digitaliseringen är inte gratis eller fri från risker.”

Om du vill slippa ta för stora ekonomiska risker kan en mässa vara ett bra alternativ. Där får du dessutom möjlighet att träffa och tala med dina kunder, samt låta dem se dina produkter live. Det är inte möjligt om du bara marknadsför digitalt.

Stäng meny