Kommunikatör är ett yrke som har stigit enormt i popularitet de senaste åren. Är det de roliga arbetsuppgifterna i kombination med den höga lönen som lockar? Kanske det, men även den korta utbildningen spelar roll.

Att arbeta som kommunikatör är det många som drömmar om idag. Vad stoppar dig från att själv bli det? Gå en YH utbildning på Nackademin och kom ut på andra sidan som en av de där välbetalda kommunikatörerna. Har du koll på vad en kommunikatör gör?

Utbilda dig till kommunikatör

En kommunikatör har egentligen inga fasta arbetsuppgifter. Det hela handlar om vad det är för område du kommunicerar inom, och om det är extern eller intern kommunikation. En kommunikatör arbetar främst med ett företags, organisations eller kommuns varumärkesbildning. Är du kommunikatör kan du ibland få arbeta med den strategiska kommunikationen och sätta upp idéer på hur företaget ska nå ut till vissa målgrupper och så vidare. Det är ett spännande, och viktigt jobb. Det finns också en hel del karriär i denna sektorn. Att arbeta som kommunikationschef för ett stadsbyggnadskontor kan vara en sådan.

Som kommunikatör kommer du förvisso att få armbåga dig fram. Det är inte direkt brist på utbildade journalister, PR-experter och kommunikatörer. Anledningen är förmodligen de goda lönerna. Om man jämför med lärare, läkare och andra yrken är det dessutom betydligt lägre utbildning och större utdelning för pengarna efteråt. Att hitta jobb med hög lön på kort utbildning är en konst: å ena sidan är det enkelt att lista ut vilka jobben är. Å andra sidan är det oftast mycket tuff konkurrens mellan de jobben.

Som kommunikatör arbetar man med:

  • Sociala medier
  • Hitta kommunikationsvägar
  • Målgruppsanpassning

Det kan även tillkomma andra saker, som mailutskick och enklare hantering av intern kommunikation. Det folk brukar anse vara svårigheten är att nå ut till rätt målgrupp med rätt budskap – vid rätt tillfälle. Ofta är det just detta som en kommunikatör bör vara vass på och hitta nya vägar att nå ut på som bygger relationen mellan organisationen och dem man vill kommunicera med.

Stäng meny